Recente projecten

Stichting Bijzonder Bos

Bijzonder Bos is een gedenkbos waar men een boom kan planten ter herinnering aan een speciaal moment en naar toe kunnen gaan als daar behoefte aan is. Het wandelpad naar het bos in aanplant toe is een fraai stukje natuur geworden met o.a. een mooie vijver.

Erfgoed muziekfestival

Een leuk lokaal en muzikaal festival in en rond het historische erfgoed van Schalkwijk. Vele mensen dragen hun steentje bij aan dit gratis festival.
Stichting Mazzel heeft ze al twee keer een klein steuntje in de rug gegeven.

Samen in Actie

Same in Actie is een vrijwilligersnetwerk voor jongeren die geloven in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien. Zo loopt er in Houten o.a. een project waarbij jonge vrijwilligers geïsoleerde jongeren helpen.

Sportfonds Houten

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, mee kunnen doen. Zo kunnen via Sportfonds Houten (met dank aan stichting Mazzel) een aantal kinderen lekker sporten en 4 kinderen hun zwemdiploma halen.

Stichting Shine

Dit jaar organiseert stichting Shine een wijkmusical in Noord-Oost Houten (rondom Het Wed). Het streven is om meer contact tussen de bewoners te realiseren  en zo mensen van verschillende herkomst met elkaar te verbinden.
Op 20 maart 2016 is het resultaat te zien!

XXL Schaak/Dam op ’t Rond

Op het plein van ’t Rond wordt een schaakbord gecreëerd, zodat mensen (gratis) een potje kunnen schaken of dammen. Op deze manier komt er wat meer activiteit  op het plein.
Stichting Mazzel heeft de aanschaf van een groot formaat schaakset mogelijk gemaakt.

Utrechts Landschap

In het oude munitiedepot op landgoed De Wulperhorst (bij Zeist) treft het Utrechts Landschap voorzieningen voor vleermuizen.
De gebouwtjes worden geschikt gemaakt als zomerverblijf voor vleermuizen.

Stichting Shine

Stichting SHINE heeft gezorgd voor meer sociale contacten binnen een wooncomplex door het organiseren van een wijkmusical.
De voorstelling ‘Buurvouw even een bakkie doen?' op 28 maart 2015 is hier het resultaat van.

Utrechts Landschap

Het Utrechts Landschap wil op diverse plaatsen poelen gaan aanleggen. Dit is met name voor amfibieën en reptielen zoals de kamsalamander en de ringslang van belang, maar ook de ijsvogel zal ervan profiteren.
Stichting Mazzel heeft de realisatie van de poel op de Woerd (bij Driebergen) mogelijk gemaakt.

Houtens Muziek Collectief

Op 1 maart 2014 vindt het pianofestival van het HMC plaats. Het doel van de dag is het vinden van sponsorgelden voor de aanschaf van een vleugel voor Cultuurhuis Schoneveld in Houten. Het wordt een bijzondere dag vol concerten en activiteiten!
Ook stichting Mazzel heeft zijn steentje bijgedragen in de hoop dat het HMC een vleugel kan aanschaffen.